01 426 40 13
V KOŠARICI IMATE:
0 ARTIKLOV
Domov > USTNA HIGIENA > Zobne kreme, geli in tekočine > OROXID SENSITIVE 100 ml
OROXID SENSITIVE 100 ML

OROXID® je edini medicinski pripomoček, registriran v Evropski Uniji na osnovi aktivnih kisikovih spojin, za preprečevanje in zmanjševanje stanj, kot so: gigivitis, stomatitis, krvavenje dlesni, zobne obloge/obarvanost zob, obloge na jeziku, afte ipd.

Gre za oralno raztopino, ki ne vsebuje alkohola in ne klorheksidina ter se lahko uporablja za dolgotrajno ustno higieno pri vseh starostih in pri občutljivih osebah (otroci, starejši, kronični bolniki).

 Gre za inovativne izdelke slovenskega razvojnega podjetja ENIKAM d.o.o., ki združujejo znanje medicine, farmacije ter moderne kozmetologije in imajo najvišji rang kakovosti. Vsi izdelki so zasnovani na osnovi AKTIVNIH KISIKOVIH SPOJIN.

 

Inovativna kombinacija AKTIVNIH KISIKOVIH SPOJIN in ACTIPONE® PX3 (mešanica zelišč) s procesom oksigenacije blaži simptome različnih neželenih procesov na ustni sluznici ter vidno izboljša njen videz. Ob stiku raztopine OROXID s površino sluznice se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino čistijo, negujejo, hidrirajo in oksigenirajo.

Navodila za uporabo

OROXID sensitive oralno pršilo:  raztopino razpršite v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo s ščetko enakomerno porazdelite po dlesnih ali grgrajte približno 30 sekund ter izpljunite.

Pri tretiranju težav v ustni votlini postopek ponovite 2 do 3-krat na dan, najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob.

Za preventivne namene in vzdrževanje vsakodnevne higiene ustne votline, uporabljajte izdelek OROXID sensitive 1 do 2-krat na dan na način, kot je opisano zgoraj.

OROXID sensitive uporabljajte redno vse do izboljšanja stanja oziroma odstranitve vnetja. Če se stanje ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom. Izdelek OROXID sensitive  ni namenjen za zdravljenje hujših vnetnih bolezni ustne votline, ki zajemajo tudi globlja tkiva; v tem primeru obiščite zdravnika.

Ob vnosu raztopine v usta se lahko pojavi občutek penjenja, kar kaže na sproščanje aktivnega kisika.

Opozorila

Pri uporabi na sluznici lahko biološki vodikov peroksid v nizki koncentraciji redko povzroči občutek draženja. V primeru preobčutljivostne reakcije ali draženja izdelek OROXID sensitive prenehajte uporabljati. Občutek draženja je prehodne narave, ki po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Izdelek OROXID sensitive je namenjen za lokalno uporabo v ustni votlini in grgranje.

Izdelek ni namenjen uživanju, zato ga po opravljenem grgranju izpljunite. Izogibajte se stiku z očmi.

Sestava

Izdelek OROXID sensitive vsebuje deionizirano vodo, 3-odstotno raztopino biološkega vodikovega peroksida (pripravljenega po posebnem postopku), Actipone® PX3, arome in stabilizator.

Šifra izdelka: OS100

Cena (brez DDV) : 14.70 €
Cena (z DDV) : 16.10 €