01 426 40 13
V KOŠARICI IMATE:
0 ARTIKLOV
OROXID FORTE 250 ML

OROXID® je edini medicinski pripomoček, registriran v Evropski Uniji na osnovi aktivnih kisikovih spojin, za preprečevanje in zmanjševanje stanj, kot so: gigivitis, stomatitis, krvavenje dlesni, zobne obloge/obarvanost zob, obloge na jeziku, afte ipd.

Gre za oralno raztopino, ki ne vsebuje alkohola in ne klorheksidina ter se lahko uporablja za dolgotrajno ustno higieno pri vseh starostih in pri občutljivih osebah (otroci, starejši, kronični bolniki).

 Gre za inovativne izdelke slovenskega razvojnega podjetja ENIKAM d.o.o., ki združujejo znanje medicine, farmacije ter moderne kozmetologije in imajo najvišji rang kakovosti. Vsi izdelki so zasnovani na osnovi AKTIVNIH KISIKOVIH SPOJIN.

 

Inovativna kombinacija AKTIVNIH KISIKOVIH SPOJIN in ACTIPONE® PX3 (mešanica zelišč) s procesom oksigenacije blaži simptome različnih neželenih procesov na ustni sluznici ter vidno izboljša njen videz. Ob stiku raztopine OROXID s površino sluznice se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino čistijo, negujejo, hidrirajo in oksigenirajo.

Navodila za uporabo

OROXID ustna voda: Približno 20 ml tekočine (vsebino dveh zamaškov) nalijte v kozarec ter jo v ustih s ščetko enakomerno porazdelite po dlesnih ali grgrajte približno 30 sekund ter izpljunite.

Pri tretiranju težav v ustni votlini postopek ponovite 2 do 3-krat na dan, najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob.

Za preventivne namene in vzdrževanje vsakodnevne higiene ustne votline, uporabljajte izdelek OROXID forte 1 do 2-krat na dan na način, kot je opisano zgoraj.

OROXID forte uporabljajte redno vse do izboljšanja stanja oziroma odstranitve vnetja. Če se stanje ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom. Izdelek OROXID forte  ni namenjen za zdravljenje hujših vnetnih bolezni ustne votline, ki zajemajo tudi globlja tkiva; v tem primeru obiščite zdravnika.

Ob vnosu raztopine v usta se lahko pojavi občutek penjenja, kar kaže na sproščanje aktivnega kisika.

Opozorila

Pri uporabi na sluznici lahko biološki vodikov peroksid v nizki koncentraciji redko povzroči občutek draženja. V primeru preobčutljivostne reakcije ali draženja izdelek OROXID forte prenehajte uporabljati. Občutek draženja je prehodne narave, ki po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Izdelek OROXID forte je namenjen za lokalno uporabo v ustni votlini in grgranje.

Izdelek ni namenjen uživanju, zato ga po opravljenem grgranju izpljunite. Izogibajte se stiku z očmi.

Sestava

Izdelek OROXID forte vsebuje deionizirano vodo, 3-odstotno raztopino biološkega vodikovega peroksida (pripravljenega po posebnem postopku), Actipone® PX3, arome in stabilizator.

Šifra izdelka: OF250

Cena (brez DDV) : 17.70 €
Cena (z DDV) : 19.38 €